Natuurlijk hoort er bij eten ook drinken. En wat past er beter bij een gerecht dan een lekkere Franse wijn? Nou, als je weet welke wijn past bij welk gerecht dan heb je grote kans dat wijn én spijs op elkaar een versterkende werking hebben. Misschien heb je het wel eens meegemaakt dat je een…
RECEPTEN
Gepofte aardappels
Dit recept zag ik voorbijkomen toen ik het boek Rue Tatin las van Susan Herrmann Loomis. Overigens is dit boek echt een aanrader als je van de Franse (eet)cultuur houdt! Wij Nederlanders kennen dat toch minder om aardappels te poffen in de oven. Tot mijn verrassing zag ik laatst in de schappen van de supermarkt…
Tafelgenot uit de Franse provincies
Toevallig vond ik in de kringloopwinkel het fantastische oude boek ‘In de Franse keuken’ van M.F.K. Fisher . Na wat gegoogle kwam ik erachter dat zij een prominente Amerikaans culinair schrijver was én tijdgenoot van Julia Child. Sterker nog, zij kenden elkaar! Op de achterflap van M.F.K. Fisher boek ‘The art of eating’ schreef Julia Child een…
Soldaatjes uit het gelid
Tijdens mijn koksopleiding leerde ik onder andere om op een snelle manier croutons van oud brood, en wel met soldaatjes. Soldaatjes, is trouwens het oud- Nederlands woord voor croutons, en worden niet in de oven gebakken maar gewoon in de pan. Superlekker in een salade of in een soep. Ingrediënten Oud brood 4 el Olijfolie…
Risotto met tuinbonen
Risotto met tuinbonen en pancetta; er is niets leuker dan zelf je tuinboontjes te doppen, een goed stuk buikspek te snijden (echt, je proeft het verschil met voorgesneden spekjes) en je risotto te zien veranderen in een smeuïge massa… maar maak niet dezelfde fout om de tuinbonen te kort te garen, dan zijn ze nog…
Ratatouille
Heel eerlijk? Ik heb nog nooit zo’n lekkere ratatouille gegeten dan die ik maakte uit The Mastering art of French Cooking van Julia Child. De smaak was niet alleen heerlijk rijk, het meest lekkere vond ik de bite. Doordat de aubergine en courgette eerst afzonderlijk worden aangezet, blijft de lekkere bite behouden. Het enige nadeel…
Geen cheese- maar quiche cake
Dit zelf bedachte recept is eigenlijk een mix van de Yummy Scrummy Carrotcake en de Courgette- noten cake van Yvette van Boven. Bregje bakte beide cakes en aangezien alle foto’s en recepten langs mijn neus en ogen gingen, raakte ik zo verlekkerd dat ik besloot ook eens de bak- schoenen aan te trekken. Ik bedacht me…