Drie dingen zijn belangrijk voor een goede gnocchi: Het soort aardappels Het koken in schil En het pureren met behulp van een pureeknijper. Kies je namelijk de verkeerde aardappelsoort. Heb je kans dat de gnocchi uit elkaar valt. Ditzelfde geld voor aardappels die je zonder schil kookt, er is een kans aanwezig dat de aardappel…
RECEPTEN
Paprikasoep
Eigenlijk maak ik gebonden groenten soep altijd volgens een vaste methode. Na het fruiten van een uitje in de boter, voeg ik de desbetreffende groente toe (in dit geval paprika) gevolgd door de bloem (roux). Dit laat ik garen. Heb ik witte wijn in huis, blus ik het hiermee af. Roer even en voeg water…
Kip van Jansje
Dit recept maakte ik tijdens een weekendje toen ik op bezoek was bij mijn ouders op de Jansje. Voor alle duidelijkheid, Jansje is de naam van hun boot. Niet alleen mijn ouders aten mee maar ook mijn broer Theo, en tijdens eten hoorde ik ze zeggen: Lekker Gertru. Genoeg reden om dus om het kombuis…
Vork koekjes
Hoewel ik deze vork koekjes vond in een kookboek van Mary Berry, heeft zij ze weer uit een van de eerste kookboekjes van de befaamde Cordon Blue kookschool uit Parijs. Een beroemd koekje dus die wellicht ook gebakken zijn door Julia Child. Hoe leuk is dat? Daarnaast kun je van dit standaard receptuur zelf heel…
Courgette -limoen risotto
Zie die mega courgettes op de foto staan? Die foto maakte ik afgelopen week toen ik met onze hond Jansje naar huis liep van onze moestuin. Alles wat aangeboden ligt op tafel mag je zo meenemen. In ieder geval, is dat mijn interpretatie… Aangezien wij alleen maar gele courgettes kunnen oogsten, nam mijn grote oog…
Ossobuco
Soms sta ik bij de Turkse slager door de etalage te gluren, en vraag ik me af ze wel niet al die grote brokken vlees voor gebruiken. Vaak genoeg neem ik alleen de vertrouwde kip of merquez-worstjes mee naar huis vanwege het simpele feit dat ik niet weet wat ik moet koken wat er geëtaleerd ligt. Totdat…
Pepers inmaken
Tjah, dan heb je een peperplant in je moestuin staan, en die draagt zoveel vrucht dat je bijna niet meer weet wat je ermee aan moet. Dan is inmaken dé oplossing om de houdbaarheid te verlengen. Zo voorkom je verspilling, en bovenal zijn ingemaakte pepers erg lekker. Ingemaakte pepers kun je gebruiken als smaakmaker in…