
Gedroogd broodkruim zorgt voor extra textuur en smaak. Gebruik broodkruim bij pastagerechten , salades, gratins. Kortom: alles wat lekker krokant moet worden. Ook al is het brood gedroogd, wel geld: Hoe beter het brood, hoe beter het kruim.
Daarnaast kun je ook zelf je eigen samenstelling maken van kruim. Zo deelde Bregje eerder haar versie van Italiaans broodkruim.
Zelf gebruikte ik broodkruim van volkorenbrood zonder extra toevoeging. Daardoor is het kruim in meerdere gerechten inzetbaar.
Ps. Soldaatjes zijn ook gemaakt van gedroogd brood. Deze bereid je alleen in een pan met olijfolie en gebruik je als croutons als garnituur in een salade of soep.

Zo maak je zelf broodkruim
- Verwarm de oven voor op de laagste stand. Meestal is dat zo rond de 120 graden.
- Snijd het brood in dobbelsteentjes van ruim 1 cm dik, en verdeel ze egaal over een bakplaat.
- Droog het brood, totdat het helemaal droog is, zonder het te verkleuren. Dit duurt ongeveer een uur.
- Haal het kruim uit de oven, en laat het helemaal afkoelen.
- Maal in een keukenmachine het brood tot kleine korrels, zonder dat het poeder wordt. Zeef het eventuele poeder er met een zeef uit.
- Bewaar je het broodkruim in een luchtdicht afgesloten bakje, dan is het een paar weken houdbaar.
Geef een reactie