Afgelopen vakantie las ik het culinaire boek ‘Rue Tatin’ van de Amerikaanse Susan Herrmann Loomis. Naast dat zij in het boek vertelt over haar leven in de Franse stad Louviers, is eten de rode draad in het boek. Daarnaast staan er ook een aantal recepten in, waarvan ik er gisteren de Pommes farcies au fromage…
RECEPTEN
Pudding met dadels
[B] Door de jaren heen kijk ik zo nu en dan naar de kookkunsten van Nigella Lawson op tv en al snel had ik in de gaten dat ik haar manier van koken zo ontzettend grappig en gedurfd vind omdat zij een eigen draai geeft aan bepaalde kooktechnieken en bereidingswijzen. Ergens bewonder ik haar moed…
Zus kom je cake eten?
[G] Deze courgette-notencake met citroenzuur is afkomstig uit het gratis kookboekje van Koken met kanjers van de Nationale postcode loterij. In dit geval gaat het om ‘kook-kanjer’ Yvette van Boven waar ik en Bregje fan van zijn. Toevallig zijn we beide in het bezit van dit leuke gratis kookboekje. Heeft u nu ook dit boekje,…
Rijstepap
[G] Als onderdeel van een review testten we natuurlijk ook het product. In dit geval kookte Bregje een willekeurig recept uit de foodies. Ze koos voor rijstepap wat uit het boek Lisboeta komt. Toevallig hoorde ik al eerder in mijn favoriete radioprogramma Mangiare! een superleuk gesprek over deze culinaire reisgids, dus ik was zeer benieuwd naar Bregje’s…
Re-review: Foodies
[G] Nog niet zo heel lang geleden schreven Bregje en ik een review over het culinaire tijdschrift Foodies. Bregje en ik besloten dat het veel leuker zou zijn om ook daadwerkelijk iets te doen met de inhoud. Daarom bakte ik (hoog uitzonderlijk) een super lekkere Tarte au citron van Tessa Kiros uit de Foodies. Ik…
Tarwe-speltbrood met vier zaden
[B] En weer gelukt! Broodbakken is zo verschrikkelijk leuk en daardoor verslavend… Het recept heb ik wederom bij Levine gevonden. Wat heerlijk die beproefde recepten! [G} Levine zelf heeft overigens het recept uit The Bread Bible van Beth Hensperger. Zo zie je maar weer dat recepten worden doorgegeven, superleuk dus! En we hopen ook jou…
Strawberry jam als cadeau
B] Ik heb rijpe zoete aardbeien gebruikt in plaats van 1 kg met een half zakje marmello (scheelt namelijk kilo’s suiker) Was en ontkroon de aardbeien. Breng de aardbeien met het sap van een halve citroen en 55 gram suiker (of naar smaak meer of minder of weglaten) met de Marmello Confi magique aan de…