In Libië word shaskuka geserveerd als ontbijt. In Israël en Palestina is shakshuka de grootste concurrent van hummus als nationaal lievelingsgerecht. En wij kennen dit gerecht amper. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik bakte soldaaltjes uit het gelid als extra topping, maar shakshuka is ook lekker in combinatie met linzen of gewoon een…
RECEPTEN
Bananenbrood van Matt Preston
Dit is dé cake die Matt Preston bereidde tijdens de Masterclass van Masterchef Australië. Ik kopieerde dit recept uit het kookboek van onze buurvrouw; zij kookt en bakt keer op keer superlekkere recepten van Matt Preston! Dit recept is eenvoudig om te maken en zelfs tot 2 maanden houdbaar in de diepvries. Bon appetit! Ingrediënten…
Vijgenjam met balsamico, peper en laurier
Bij mijn schoonouders in de voortuin staat een grote vijgenboom. En als deze genoeg zonuren heeft gehad, trakteert hij gul. Dit jaar is de boom vroeg met het geven van rijpe vijgen. Van mijn schoonmoeder kreeg ik afgelopen week een klein kilootje vijgen mee naar huis. De reden dat ik besloot een vijgenjam te bedenken…
Genuss rezepte
Even voor de duidelijkheid. Genuss rezepten betekent in het Duits zoiets als ‘gezellige recepten’. Dit gerecht is een ode aan de vakantie in Beieren! Het land van bier, Schnitzel, sauerkraut und Kartoffel! Het gerecht bestaat uit drie Duitse menu-elementen, namelijk uit een aardappelsalade, zuurkool en zelfgemaakte schnitzels. Zo maak je dit echt Beiers hoofdgerecht voor vier…
Tomatensoep met basilicumroom
In tegenstelling met vorig jaar toen ik de tomatenoogst alleen maar kon gebruiken als garnering in sla, hangen er nu zoveel rode tomaten dat ik er zelfs soep van kon maken. Hoera! Want met tomaten uit eigen tuin is tomatensoep onvergelijkbaar met de tomaten verkrijgbaar uit de supermarkt, waar helaas haast geen smaak meer aan…
Rode Linzensoep
Deze soep is uitermate geschikt om te maken op tropische dagen. Niet alleen omdat de soep in een handomdraai is gemaakt, maar vooral vanwege zijn kruidige smaken-pallet. Je waant je namelijk met deze linzensoep even in het Arabisch cultuurgebied en dat is puur genieten. Je maakt deze soep helemaal af met zelfgemaakte hummus (super easy)…
eiersalade
Het recept van deze eiersalade is afkomstig van de moeder van mijn vriendin ’s beste vriendin. Uhh… ja. Hoewel cognac in het originele recept ontbrak, besloot ik net zoals bij cocktailsaus een paar druppeltjes toe te voegen. En ook hier verrichte zich een wondersprongetje op je tong, dat is lekker! Het hoeft dus niet, maar…