Deze cakejes zijn gemaakt in een handomdraai. Een ideaal recept voor als je onverwacht bezoek krijgt, want de meeste ingrediënten heeft u wellicht al in je kast staan. Leuk hè? En als je niet van kruidnagel houdt, dan gebruik je kaneel of gember!
Ingrediënten voor zo’n 10 kleine cakejes
Voor de cake
- 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 2 kakelverse eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 50 ml melk
- Snuf zout
Voor het glazuur
- 100 gram poedersuiker, gezeefd
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel rum
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- Takje rozemarijn (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet met een kwastje de vormpjes in met boter, en bestuif deze daarna met een dun laagje bloem. Heeft u nu geen kleine cake vormpjes, dan kunt u natuurlijk ook prima een muffinvorm gebruiken.
- Vermeng alle ingrediënten in een kom tot een glad beslag. Heb je een spuitzak in bezit, raad ik hierin het beslag te doen om zo de vormpjes te vullen. Met twee lepels werkt het natuurlijk ook prima, alleen is dan de kans op kliederen wat groter.
- Bak de cakejes in 15 – 20 minuten gaar.
- Mix in een andere kom de ingrediënten voor het glazuur.
- Smeer de glazuur voorzichtig over de cakejes, en garneer dit met een klein topje rozemarijn af. Ps. Het glazuur wordt vanzelf hard.
Geef een reactie