Een pitabroodje is een plat broodje met een zachte kost, en is een van de oudste soorten brood omdat je geen pan nodig hebt om hem te bakken. Daarnaast is het ook een handig broodje, je kan ze namelijk insnijden zodat er een soort zakje ontstaat, en hem vullen met van alles en nog…
RECEPTEN
Yummy scrummy carrot cake
Deze cake hoort al jaren in mijn standaard bak-repertoire! De eenzame wortels uit mijn groentelade verdwijnen met plezier in deze cake, omdat ze na een uur bakken triomferen in een zoet en kruidig jasje en misschien helaas voor hen, onherkenbaar in het deeg versmolten zijn. Ingrediënten: 175 gram Muscovado* suiker of rietsuiker met een scheutje…
Ons heden dagelijks brood
Voor brood bakken heb je ‘feeling’ nodig. Je moet als het ware aanvoelen wanneer het startersdeeg zo goed is gevoed dat een goede gisting bijna onvermijdelijk is. Bregje had zo’n ervaring met deze grof meergranen desembrood. Op de bovenstaande foto zie je een actief borrelt startersdeeg, welke helemaal klaar is om gebruikt te worden voor…
Pizza met tonijn
Veel mensen gaan voor een pizza naar een restaurant, maar zelf een pizza maken kost misschien wel wat tijd maar dan heb je wel wat. En wat is eigenlijk het belang ervan dat alles snel moet. Niets toch? Daarom dagen we je eens uit om zelf een deegje te kneden, en deze af te bakken in…
Tante Sidonia’s brood
Als je eigen gebakken zuurdesem stokbrood klaar is, heeft het iets weg van de indrukwekkende lengte van stripfiguur tante Sidonia, vandaar dat dit brood dan ook naar haar vernoemend is. Zuurdesembrood bak je niet in een mum van tijd. Zelf je zuurdesem (soort gist) maken kost je zo een paar dagen. Vandaar dat het handig is om…
Zuurdesem startersdeeg
Houd je van brood bakken? Dan is het wellicht leuk om je eens verder te verdiepen in de wereld van zuurdesem. Maar let wel, als je je startersdeeg hebt gemaakt, dan is het net of er een levend wezen in je koelkast zit. Vergelijk startersdeeg maar met het hebben van een huisdier. Als er een…
Staverse bolletjes
Het Staverse bolletje is geïnspireerd op het streekkoekje van Friesland, het Fryske dúmke én natuurlijk op de vele vakanties die wij als gezin doorbrachten in Stavoren. En hoe tof zou het zijn als Stavoren nu zijn eigen variant koekje heeft, toch? De harde structuur van het koekje is behouden gebleven, en een nieuwe twist aan…