Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Chocky mountains

3 december 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

chocky mountains

Het haardvuur brandt en met zijn pootjes omhoog, zit Mr Igel comfortabel in zijn stoel. Naast hem staat een doos vol met chocolade. Mr Igel snoept, hij peuzelt en hij snaait. Hij kan er geen genoeg van krijgen… Plotseling suist Mr Igel in volle vaart van een grote berg chocolade naar beneden. “Help” roept Mr Igel nog, maar het is al te laat. Met een grote bons ligt Mr Igel naast zijn stoel op de grond.
“Oef”, brengt Mr Igel uit…

Chocky Mountains

24 stuks
Bereidingstijd ca. 1 uur

Ingrediënten
  • 100 gram extra pure chocolade, in stukjes
  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kruidnoten met chocolade of grof gebroken speculaasjes
  • 4 eieren
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Verder nodig: rechthoekig of vierkant bakblik (ca. 20 x 30 cm), handmixer

Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 175 graden. Het bakblik invetten met wat boter. In een grote pan een ruime laag water aan de kook brengen. De stukjes chocolade en boter in een kleine pan doen en deze in de pan met kokend water hangen.
  2. Chocolade en boter al roerende laten smelten. De pan uit het water nemen en het chocolademengsel helemaal laten afkoelen.
  3. In een kom eieren met een halve theelepel zout met de handmixer licht en schuimig kloppen. Al kloppend basterdsuiker beetje bij beetje toevoegen. Met een spatel of houten lepel afwisselend chocolademengsel, bakmeel en kruidnoten luchtig door het eimengsel scheppen tot het een egaal beslag is.
  4. Het beslag in het bakblik schenken en de bovenkant gladstrijken.
  5. Het bakblik op het rooster in het midden van de oven schuiven en de koek ca. 30 minuten bakken tot de bovenkant knapperig is. Binnenin mag de koek zacht blijven. De koek in de vorm laten afkoelen tot lauwwarm. De koek in 24 stukken snijden en de brownies op het rooster verder laten afkoelen. Tot gebruik in een trommel bewaren.

Chocky Mountain

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Smoked pepper pasta
Volgend bericht: Griesmeelschoteltje uit 1924 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X