Warm weer nodigt uit om geïnspireerd te raken door Italiaans eten, zo ook vandaag. Pancetta, knoflook, gehakt, sugosaus en wat verdwaalde basilicumblaadjes als saus op een bedje van spaghetti. De intense geur van dit kruid herinnert mij aan zomervakanties in Italië waarin ik ‘s morgens in alle vroegte langs besproeide basilicumvelden ging hardlopen hopende dat…
RECEPTEN
Ontbijtje op blote voeten
Eigenlijk zou de titel van deze blog zijn: Granola van Anna van Linda. Maarja, toen stonden ineens mijn voeten op de foto en bedacht toen dat ik Ontbijtje op blote voeten leuker vond. Maar het recept is dus afkomstig van Linda, een vriendin van Anna. Die vertelde toen ze bij ons op bezoek was dat…
Feel good kippensoep
Job koos als verjaardag favoriet ‘kippensoep’ als avondeten. Soep koken betekent soep delen dus heel de familie at mee. Er gaat niets boven zelf je soep te maken van kippenpoten! Zelfs het trekken van de bouillon verspreidt een heerlijke geur in huis. Na een uurtje koken, is het vlees zo zacht en mals dat het…
Italiaanse tomatensoep
Proef een klein stukje Italië in de Hollandse keuken in deze gezonde en aromatische soep. Ingrediënten 1 ui, gesnipperd2 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden2 laurierblaadjes5 grote en rijpe trostomaten1 tot 1,5 liter kippenbouillon250 gram gehakthandvol kleine pasta(schelpjes)bos basilicumverse of droge oreganopeper & zout Zo maak je de soep 1. Verwarm in een grote pan olijfolie…
Vissaus
Het recept van deze vissaus heb ik gekregen van mijn inmiddels overleden chef Nico. Ik werkte jaren geleden als leerling-kok in restaurant La Grenouille en om de week wisselde ik samen met een andere leerling-kok van warme naar koude kant. De koude kant waren de voor- en nagerechten, terwijl je bij de warme kant mee…
Simple but extremely tasty apple crumble
Onze moeder maakte vroeger heel soms dit toetje. Volgens mij niet eens met een reden. Net zoals ik eigenlijk. Ik maakte dit toetje gewoon omdat ik wist dat het lekker was, en ik er benieuwd naar was wat mijn lieve ervan vond. Het onderstaand recept is meer dan genoeg voor zes personen. Er bleef dus…
Recept voor alioli
(Bregje) Ha zus, Herken je ‘m nog? De slagroomklopper van oma de Vos die altijd in Stavoren stond en werd gebruikt om slagroom te kloppen. Het was monnikenwerk om met deze slagroomklopper goede stevige slagroom te maken. Maar arbeid adelt.. (Gertrude) Zeker herinner ik me dit keukenapparaat! Leuk om zo weer eens terug te zien. Ik wist…