Helaas is lavas, oftewel de maggi-plant vooralsnog niet verkrijgbaar in de supermarkt. Er zit dus niets anders op om deze zelf te moeten verbouwen in je moestuin. Maargoed, heb je het eenmaal in je tuin, kan je je jaren vooruit met dit kruid want het is namelijk winterhard en blakert in maart/april al in overvloed….
RECEPTEN
zondagskoeken
Vroeger hadden we bij ons thuis een speciaal theeservies, dat de hele week stond te wachten totdat het weer zondag was. Daarnaast had ik speciale zondagse schoenen, waarmee ik niet mocht voetballen. Mijn ouders maakte de zondag speciaal, en ik kijk daar met warme gevoelens op terug. Het is mooi om een dag in de…
Vega fritatta met bataat en geitenkaas
Dat ik deze frittata maakte was eigenlijk een opeenstapeling van toevalligheden. Een vriendin van me maakte een tijdje geleden voor onze eetclub een frittata, het was heerlijk. Ik vroeg haar hoe ze hem had gemaakt en ze vertelde dat ze 8 eieren gebruikte en een kuipje creme fraishe. Toen ik gisteren de foto van Bregje’s…
Quinoa salade
Het allerbelangrijkste wat je moet weten als je met quinoa gaat werken, is dat je de quinoa moet wassen alvorens je het graan gaarkookt. Anders is de kans groot dat er een bittere smaak zich ergens schuil gaat houden in je gerecht, en dat wil je natuurlijk niet. Wassen dus, gewoon even in een bolzeef,…
Cake met het gouden randje
Het originele recept, afkomstig uit het boek ‘101 cakes & cakes’ van GoodFood magazine, heeft Bregje opgeduikeld in Cornwall (UK) omdat de carrotcake daar zo lekker was. Engelsen zijn meesterbakkers wat cakes betreft… Goed, de titel van het recept heet; Carrot, Apple and Raisin Cake en daar hebben wij nu dus van gemaakt: Cake met…
As-per-ge-soep
Aspergesoep: Zowel voor op een feestje, als van dat van zichzelf. Snap je? Dus, dat de soep qua élégance prima geserveerd kan worden tijdens een dinertje, maar ook dat de soep qua smaak een feestje is. Zelf blijf ik traditioneel bereidde asperges het allerlekkerste vinden. Maar moet toegeven dat deze soep zeker de tweede plaats verdiend….
Blanke roux
Onthoud alleen maar 50 gram boter en 60 gram bloem, en je hebt altijd een soepje in huis mocht je onverwachts eters krijgen of gewoon natuurlijk een dagje kook-inspiratieloos zijn. En bij ons is het altijd wel zo dat wij altijd bloem en boter in huis hebben. Heb je nu geen groente voor in de…