Ik ben dol op het beluisteren van podcasts. Zo ben ik onder andere een trouwe luisteraar van radio Kunststof en natuurlijk luister ik trouw alle afleveringen van culinair radioprogramma Mangiare! terug.
Maar Mangiare! is sinds maart dit jaar niet meer de enige podcast wat praat over eten. De podcast smaakmakers met presentator Zegert van der Linde heeft inmiddels ook zijn intrede gedaan in hoorbare culinaire wereld. Dubbel culinair genot dus, voor je oor!
Culinaire podcast alert
Zo beluisterde ik een van de eerste afleveringen waarin Karin Luiten werd geïnterviewd, en een verrassend boekje opendeed over het tot stand komen van haar carrière als culinair journalist en kookboeken schrijver. En de laatste gast, Arachne Molema, hielp me spontaan met het oplossen van mijn wat-zal-ik-vandaag-eens-eten probleem. Onder staand recept is dus geïnspireerd op de variant die Arachne deelde in Smaakmakers!
Oh ja.. Het recept noem ik Smoking Pepper pasta. Want na 18 minuten paprika’s roosteren stond de halve keuken blauw…
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 paprika’s, bij voorkeur geel en rood
- Olijfolie
- Zeezout, voor op de paprika’s te strooien
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine stukjes gesneden
- 3 eetlepels witte wijn
- 250 gram passata
- Mespuntje gerookte paprikapoeder (te koop bij de AH)
- Parmezaan om te bestrooien
- 200 gram spaghettini
- Peper & Zout
Optionele garnituren:
- Rucola
- 2 eieren, gebakken
- 100 gram paddenstoelen mix, gebakken
- 2 plakken schimmelkaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Leg de paprika’s op een bakplaat en besprenkel deze licht met olijfolie en het zeezout.
- Bak de paprika’s in de oven totdat ze zwart blakeren in zo’n 18 minuten.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem, en fruit hierin de ui, de bleekslederij en knoflook voor zo’n 4 minuten.
- Voeg de paprika toe, en bak deze mee.
- Blus dit af met de witte wijn, en voeg de passata toe.
- Voeg de gerookte paprika poeder toe, en breng het op smaak met peper en zout.
- Doe de deksel op de pan en laat het voor 30 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Staaf met een staafmixer de saus glad. Doe dit echt pas na de vorige stap. Staaf je hem eerder pruttelt namelijk je hele fornuis onder de paprikasaus. Spreek ik uit ervaring….
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Kook in zout water de spaghetinni en dente (beetgaar) zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Serveer de spagetinni met de paprikasaus en maak deze af met de parmezaan en rucola sla.
- Garneer de pasta met de optionele garnituren. Zelf had ik eigenlijk alle garnituren gebruikt en smaakte me bijzonder lekker!
Geef een reactie