[G] Vanmorgen kreeg ik van Bregje onderstaande mail toegestuurd: Hee zus, Hierbij het recept van de Berliner knuppels! Ze smaakten precies zoals het recept van Levine ze beschreef en zelfs de dag erop nog heerlijk smaakvol en zacht! Dus het waren gelukkig geen echte slagvaardige ‘knuppels’ Foto’s volgen… Het recept wat van de Berliner Knuppel…
RECEPTEN
Vreemde Oosterse kip mihoen
Misschien oogt de titel van dit recept enigszins vreemd. Het vreemde aspect zul je ontdekken tijdens het bereiden van dit heerlijke gerecht. Het gaat namelijk misschien net wat anders dan dat je gewend bent. Zo komen de Franse en Oosterse keuken samen op een bord. En dat betekent natuurlijk: Feest! Ingrediënten bouillon 2 kippenpoten (die…
Boter, geen kaas en twee eieren wafels
En nog meer natuurlijk om deze fluffy wafels te maken. Job vraagt regelmatig om deze wafels te bakken als tussendoortje voor op school. Het volgende recept voorziet in een hele berg wafels. Eventueel kun je de hoeveelheden halveren (behalve de eieren) om ongeveer zo’n 7 – 8 wafels te bakken, mocht het je te gortig…
Franse madeleines
Ik vond vanmorgen bij de kringloopwinkel een bakvorm voor de Franse madeleines! Wij kochten deze kleine traktaties ook wel in Frankrijk tijdens een vakantie en daardoor is het nu extra leuk om een klein stukje Frankrijk ‘te bakken’. Eigenlijk zijn madeleines niets meer dan boterige cakejes, die opvallen door hun geribbelde buikjes. Maar de geschiedenis…
Frans landbrood
Natuurlijk bedenken we niet alle recepten zelf. We leren juist door heel veel kookboeken, tijdschriften en andere blogs te lezen. De ideale manier om jezelf van alles te leren. Zo ben ik (Bregje) me helemaal aan het verdiepen in de wereld van het brood bakken. Met name zuurdesembrood heeft mijn interesse. Vandaar dat ik veel…
Tarte au citron
Dit citroentaartje is afkomstig uit het boek De Franse keuken van Tessa Kiros. Ik heb het nagemaakt als onderdeel van de review van foodies magazine. De foto van dit taartje, maakte me zo aan het watertanden dat ik besloot om mijn bak-kwaliteiten eens een upgrade te geven. Ik moet zeggen, dat het recept er op…
Review: foodies
Bregje en ik hebben wat nieuws bedacht, namelijk het reviewen van kookboeken en -tijdschriften. Om zo onszelf en natuurlijk jullie lezers te informeren over al het leuks wat er op de markt is. Om niet alleen af te gaan op de beleving van het boekwerk, iets wat wij samen erg belangrijk vinden koken geven we…