“Wat piept daar toch elke keer”?, vraagt Sieg de vlieg zich af… In een vrije val en met een scherpe bocht, landt Sieg soepel onder de grote roze kast. Op dat moment kijkt Mr Igel hem oververhit aan als hij net een baksel uit zijn oven haalt. ‘Piep’ doet het deurtje als de oven weer dicht slaat. De oven van Mr Igel maakt overuren, want er wordt gebakken in zijn keukentje! “Had ik maar een betere oven” verzuchtte Mr Igel “want deze valt van ellende uit elkaar”! “Ik wil…” maar Mr Igel maakt zijn zin niet af… Met een grote flits, onverstaanbaar geweld, rook en kabaal, zwaait er ergens anders een deur open en rent Mr Igel voor zijn leven “IEP” brengt hij nog uit voordat hij weg holt uit zijn keukentje…
Wedstrijdfoto ‘Win een oven met Van Boven’[/caption]
Serveeroptie: Appel/dadel chutney
Serveer de het griesmeelschoteltje uit 1924 met een appel/dadel chutney.
Ingrediënten voor 1 liter chutney
- 1 lik boter
- 1 kilo zure appels, Granny Smith
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 1 stukje gember ter grootte van een duim, geschild en fijngehakt
- 1,5 DL rum
- 2 DL water
- 1 kaneelstukje
- 1 steranijs
- 300 gram ontpitte gedroogde dadels, klein gesneden
- 150 gram bruine rozijnen
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de appelblokjes samen met de suiker en de gember even rondom aan.
- Blus het af met de rum, giet het water erbij en breng met het kaneelstokje en steranijs aam de kook en laat dit voor 15 minuten langzaam pruttelen.
- Vul 4 schone jampotten met de chutney en draai de deksels erop. De chutney kan zo zeker een maand of 2 worden bewaard. Lekker voor bij een nagerecht, pudding of als extra’tje voor in de yoghurt!
Disclaimer: De inhoud van deze blog is door ons samen bedacht, bereid en vormgegeven. Bregje & Gertrude
Geef een reactie