
Toen ik nog niet zo lang geleden een bezoek bracht aan Parijs, was ik van mijn stuk gebracht door de heerlijke eet-geuren die ik door de hele stad rook. De stad rook zo lekker, dat het me bijna ontroerde. Geuren die ik ruik sla ik op, en koppel ik aan een herinnering. Toen ik deze in 24-gemarineerde sucade maakte en daarna proefde was ik meteen terug in Parijs.

Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: 24 uur + 3 uur = 27 uur
- 700 gram sucade
- 1 fles côte du rhone (gebruik in dit gerecht geen slobber wijn, dat gaat ten koste van de smaak)
- ½ sinaasappel, gewassen en in partjes gesneden
- 3 takjes tijm
- 1 teen knoflook, gepeld en gesneden
- 1 ui, gepeld in zessen gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 kippenbouillon tablet
- 4 wortelen, gepeld en in schijfjes gesneden
- Peper en zout
Zo ga je te werk
- Doe het vlees in een grote kom of schaal en giet daar de wijn erop. Voeg de ui, knoflook, wortel, laurier, sinaasappels en peper en zout aan toe.
- Dek de schaal af met folie en laat het voor 24 uur marineren.
- Haal het vlees uit de marinade, en haal de stukjes die eraan blijven plakken eraf.
- Voeg olijfolie in een pan met dikke bodem, en als de olie heet is braad je het vlees erin aan.
- Haal het vlees uit de pan, en giet de marinade erin. Breng dit aan de kook, en laat dit voor 5 minuutjes koken.
- Doe het vlees terug bij de marinade, met de tomatenpuree en het kippenbouillontablet en laat het ten minste nog 4 uur zachtjes stoven.
Serveer deze stoof met knofook-aardappelpuree en stoofpeertjes .

Geef een reactie