Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Soep van oud

10 februari 2019 By Uit Bregje's keuken Reageer

Een ideaal recept om in een handomdraai te maken. Het is superlekker als lunchgerecht of om vier uur als opkikkertje.  Job bedacht de soep speciaal voor opa’s en oma’s; Soep van Oud.  Job eet zelf deze soep altijd bij zijn opa en oma.

Ingrediënten
  • pot kippenbouillon
  • Klein handje lettervermicelli
  • Zak soepgroente (extra fijn)
Zo maak je de soep voor jouw opa en oma of voor iemand anders:
  1. Vraag aan mama om bovenstaande ingrediënten te kopen, of schrijf het zelf op haar boodschappenlijstje. (sst..)
  2. Pak een spijker en een hamer en tik een klein gaatje in de pot kippenbouillon. Dan  gaat namelijk de druk ervan af en kan je hem zelf open maken. Vraag het anders even aan papa of mama.
  3. Doe de kippenbouillon in een grote pan en ontsteek het vuur.
  4. Wacht tot de bouillon gaat koken. Dan verschijnen er allemaal borrels in het water.
  5. Doe nu een handje lettervermicelli bij de kokende bouillon en roer even met een houten lepel. Neem geen ijzeren lepel om mee te roeren, want die kunnen heel heet worden!
  6. Schreeuw zo hard je kan: Aan tafel!
  7. Voeg nu op het laatst de groenten erbij, even roeren en klaar is kees.
  8. Oma voegt er zelf soms nog wat maggi of een paar druppeltjes tabasco aan toe, dat vind ik zelf niet zo lekker. Maar kijk maar!

Hoor ik van je of het is gelukt?  

Doei, Job!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Soepen

Vorig bericht: « Gevulde regenboogforel
Volgend bericht: Schorseneer chowder »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.