Een ideaal recept om in een handomdraai te maken. Het is superlekker als lunchgerecht of om vier uur als opkikkertje. Job bedacht de soep speciaal voor opa’s en oma’s; Soep van Oud. Job eet zelf deze soep altijd bij zijn opa en oma.
Ingrediënten
- pot kippenbouillon
- Klein handje lettervermicelli
- Zak soepgroente (extra fijn)
Zo maak je de soep voor jouw opa en oma of voor iemand anders:
- Vraag aan mama om bovenstaande ingrediënten te kopen, of schrijf het zelf op haar boodschappenlijstje. (sst..)
- Pak een spijker en een hamer en tik een klein gaatje in de pot kippenbouillon. Dan gaat namelijk de druk ervan af en kan je hem zelf open maken. Vraag het anders even aan papa of mama.
- Doe de kippenbouillon in een grote pan en ontsteek het vuur.
- Wacht tot de bouillon gaat koken. Dan verschijnen er allemaal borrels in het water.
- Doe nu een handje lettervermicelli bij de kokende bouillon en roer even met een houten lepel. Neem geen ijzeren lepel om mee te roeren, want die kunnen heel heet worden!
- Schreeuw zo hard je kan: Aan tafel!
- Voeg nu op het laatst de groenten erbij, even roeren en klaar is kees.
- Oma voegt er zelf soms nog wat maggi of een paar druppeltjes tabasco aan toe, dat vind ik zelf niet zo lekker. Maar kijk maar!
Hoor ik van je of het is gelukt?
Doei, Job!
Geef een reactie