Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Taart op zijn kop

4 februari 2019 By Uit Bregje's keuken Reageer

Taart op zijn kop

Mr Igel ligt al turend naar het plafond in zijn bed. “Hoe zou de wereld er op zijn kop uitzien”? vraagt hij zich af… Hij wipt uit zijn warme bed en probeer op de vloer op zijn handen te gaan staan, maar oh oh Mr Igel is veel te rond en zwaar zodat hij met een dreun gelijk omvalt! Nansi de spin die in de buurt van het huisje in zijn web zit te dommelen is plotsklaps wakker. “Beet” roept hij en rent door zijn web opzoek naar het lekkere hapje maar keert teleurgesteld terug. Met zijn lange benen stapt hij behendig uit zijn web en ziet vanuit ooghoek Mr Igel al lachend op de grond liggen. Een tijdje later druppelt de koffie in de pot en zit Nansi al spinnend in een keukenstoel. Hij spint en hij spint… Lange draden kleeftouw wikkelt Nansi om een bol. Hij lacht om zijn kukiblend kleefdraad en kijkt omhoog. “De wereld ziet er een beetje hetzelfde, maar ook een beetje anders uit” roept Mr Igel vanaf het plafond. “Alleen… zo kan ik niet bakken en eten..”. Na dit avontuur besluit Mr Igel dat het toch fijner is met al zijn pootje op de grond…

Ingrediënten
  • 75 gram roomboter
  • 75 g fijne witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 – 5 appels (Jonagold of Golden Delicious), geschild en in kwarten
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Smelt in een steelpannetje met dikke bodem de boter zonder dat deze verkleurt.
  3. Meng de suiker met de kaneel, en verdeel dit gelijkmatig over de taartbodem. Giet de gesmolten over het kaneel/suikermengsel en zorg hierbij dat alles gelijkmatig is verdeeld.
  4. Leg de kwarten appels in de taartvorm. Officieel moet dit met de bolle kant naar beneden.
  5. Bestuif een gedeelte van het aanrecht met wat bloem. Vergeet ook de deegroller niet te voorzien van een dun laagje bloem.
  6. Stapel de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een ronde lap, iets groter dan de taartvorm.
  7. Leg de lap bladerdeeg op de appels, en stop hierbij de zijkanten zorgvuldig in.
  8. Druk eventuele opwippende appels weer op hun plaats.
  9. Bak de Taart op zijn kop oftewel Tarte Tatin in 25 minuten goudbruin en gaar.
  10. Keer de taart direct na het uit de oven halen op een taart rek, en laat hem zeker 5 minuten staan voordat je hem aansnijdt.
  11. Lekker met lobbige room, zelfgemaakte custard of vanille- ijs!
Tarte tatin

Categorie: Zoetigheden

Vorig bericht: « Alles over aardappelsoorten
Volgend bericht: Ui als groenten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X