Je kan met regenboogforel alle kanten op; Bakken in de pan, als onderdeel van een vispotje of garen op een bbq. Zelf koos ik ervoor om de forel te vullen met prei en kaas en dit te garen in de oven. Wat ik overigens leerde tijdens mijn eerste baantje bij de visboer. Daar gingen namelijk deze forel-pakketjes als broodjes over de toonbank.
Ps. Een regenboogforel van 500 gram kost zo’n €7,50 (althans bij onze visboer). En wij aten met deze gewokte groenten en een vissaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- Een regenboogforel
- 1 prei, gewassen en in dunne ringetjes gesneden
- 1 citroen
- Stilton kaas (houd je niet van schimmelkaas, gebruik dan oude kaas)
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Pak een stuk aluminiumfolie, genoeg voor de vis plus 5 cm extra aan elke zijde.
- Beboter met een kwastje het folie op het gedeelte waar de komt.
- Leg de vis op de folie en vul deze met de prei, en brokkel er de kaas in.
- Snijd drie dunne plakjes citroen en leg deze op de vulling.
- Bestrooi de vis met peper en zout.
- Vouw de folie zo, dat de vulling openblijft en de rest van de vis is gesloten. (zie foto)
- Bak de forel voor tenminste 35 minuten gaar.
Geef een reactie