Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Paprikasoep

15 augustus 2018 By Gertrude Reageer

Paprikasoep recept

Eigenlijk maak ik gebonden groenten soep altijd volgens een vaste methode. Na het fruiten van een uitje in de boter, voeg ik de desbetreffende groente toe (in dit geval paprika) gevolgd door de bloem (roux). Dit laat ik garen. Heb ik witte wijn in huis, blus ik het hiermee af. Roer even en voeg water en een bouillontablet toe zodat de soep wordt. Goed, nu heb ik de bereidingswijze al bijna helemaal verklapt, maar zo kunt u wel van ineens heel veel groenten soep maken! Ik leerde deze manier van soep maken toen ik in opleiding was tot zelfstandig werkend kok, en voor mij was het net zo’n ‘aha’ moment als toen ik leerde lezen.

Voorbeelden groenten die hiervoor geschikt zijn:

wortel, venkel, champignon, courgette en asperge!

Ingrediënten
  • 4 paprika’s, gewassen en gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 25 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 3 takjes maggi (optioneel)
  • 4 DL water
  • 1,5 DL slagroom
  • Mespuntje sambal
recept paprikasoep
Zo maak je de paprika soep
  1. Doe de ui in een pan en fruit deze totdat deze glazig is.
  2. Voeg de (in blokjes) gesneden paprika toe, en fruit deze even mee.
  3. Voeg de bloem toe, roer totdat deze is opgenomen draai het vuur laag en laat het bloem voor 3 minuutjes even langzaam garen (dit voorkomt klontjes).
  4. Blus het af met wijn, heb je geen wijn in huis doe je een plens water erbij en roer je net zo lang tot het begint te binden. Dit herhaal je totdat er een gladde gebonden soep is ontstaan.
  5. Voeg het kippenbouillon tablet toe en de maggi-takjes.
  6. Laat de soep voor 20 minuutjes langzaam koken, voeg er indien nodig nog wat extra water aan toe.
  7. Staaf met een staafmixer de soep glad.
  8. Voeg de slagroom toe en laat de soep tegen de kook aan komen.
  9. Breng de soep op smaak met peper, zout en de sambal.
  10. Easy it is!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten, Soepen, Vegetarisch

Vorig bericht: « Kip van Jansje
Volgend bericht: Zelf gnocchi maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X