Aspergesoep: Zowel voor op een feestje, als van dat van zichzelf. Snap je? Dus, dat de soep qua élégance prima geserveerd kan worden tijdens een dinertje, maar ook dat de soep qua smaak een feestje is.
Zelf blijf ik traditioneel bereidde asperges het allerlekkerste vinden. Maar moet toegeven dat deze soep zeker de tweede plaats verdiend.
Zelf maak ik alleen soep van de asperges die in de 35% korting fase terecht zijn gekomen, of er wat minder uitziende. Anders vind ik het gewoon zonde. Maar goed, zo denk ik.
De soep is eenvoudig te bereiden. Als bindmiddel maak je eerst even een roux, waarna je het met een zelfgemaakte aspergebouillon tot een soepje brouwt.
Ingrediënten voor 1 liter soep
- 500 gram geschilde asperges
- 72 gram roux
- 8,5 liter water
- ½ tablet kippenbouillon
- 1 DL slagroom
- Peper & zout
Zo brouw je jouw soepje?
- Schil je asperges, en snijd deze in stukken van 2 – 3 cm.
- Doe het water in een pan, en voeg de stukken asperge, en het bouillontablet hieraan toe.
- Laat dit voor 30 minuten zachtjes koken.
- Maak in de tussentijd je roux, en laat deze afkoelen.
- Haal met een schuimspaan de stukken asperge uit de bouillon en doe deze tijdelijk in bak.
- Haal de pan bouillon van het vuur en voeg de helft geleidelijk door de roux.
- Roer de roux glad.
- Voeg de rest van de bouillon toe en breng de soep onder voortdurend roeren aan de kook.
- Laat de soep zo’n 30 minuten op laag vuur doorkoken.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Voeg de room toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
- Voeg de stukjes asperges in de soep.
- Laat de soep zonder deksel afkoelen naar kamertemperatuur.
- Verwarm de soep op voor je hem serveert
Lekker hé? Gertrude
Geef een reactie