Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Indonesische nasi goreng

28 februari 2020 By Gertrude Reageer

Indonesische nasi

Zelf vind ik dit recept een van de lekkerste nasi recepten! Het is eenvoudig te maken, zeer smakelijk én goed te combineren met bijvoorbeeld een Indonesisch kip gerecht. Let wel op, in het recept gaat best een hoeveelheid trassi . Mocht je gevoelig zijn voor geurtjes kan dit nogal sterk of ruiken. Afijn, neem maar van mij aan, het is de moeite waard!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 300 gram basmati rijst, bij voorkeur een dag eerder gekookt
  • 2 grote sjalotten, gepeld
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 2 rode pepers, ontpit
  • 1 cm laos, geschild
  • 1 stukje trassi ter grootte van 1 cm2
  • 1 eetlepel water
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 lente uien, in dunne ringetjes gesneden
  • 7 eieren
  • Zout & Peper
  • Arachideolie
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst in een rijstkoker of zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat de rijst geheel afkoelen.
  2. Doe de sjalotten, knoflook, trassi, water, Spaanse pepers en laos in een keukenmachine en blender deze fijn.
  3. Kluts 3 eieren. Zet een pan op hoog vuur met daarin wat olie en wanneer de olie naar het midden van de pan gaat, doe je het eimengsel erbij. Met een spatel roer je de eieren tot kleine luchtige stukjes. (zie foto).
  4. In een andere pan verwarm de wat olie en daarin fruit al roerende voor 5 minuten het mengsel vanuit de keukenmachine. Nu kan het enigszins gaan ruiken in de keuken, dat komt door de trassi.
  5. Voeg de rijst toe en meng dit.
  6. Breng de nasi op smaak met de ketjap, peper en zout.
  7. Bak vier spiegeleieren en serveer deze bij de nasi.
  8. Garneer tot slot af met de lente-uien!

Wil je de nasi nog lekkerder maken? Serveer er dan sambal oelek, satésaus, gedroogde uitjes en augurken bij.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten, Oosterse recepten

Vorig bericht: « Geboortekaartje
Volgend bericht: Gnocchi met tomaten en balsamico »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X