Geen zin om urenlang in de keuken te staan? Dit gnocchi gerecht tover je in een mum van tijd op tafel! Lekker, gezond en zónder vlees!
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 500 gram Roma tomaatjes
- 15 gram verse basilicum
- 3 tl balsamico azijn *
- 500 gram gnocchi
- 4 el ricotta
- Parmezaanse kaas, versgeraspt
- Verse zwarte peper
*Zelf gebruik ik balsamico van het merk: Mazzetti Aceto balsamico di Modena
Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de knoflook een paar minuten garen zonder dat te kleuren.
- Draai het vuur hoger en voeg de tomaten en de helft van de basilicum toe. Strooi er wat zout en versgemalen peper over en bak de tomaatjes een paar minuutjes.
- Blus het geheel af met balsamico.
- Kook in de tussentijd de gnocchi in ruim gezouten water. De gnocchi is gaar wanneer ze gaan drijven.
- Schep ze met een schuimspaan uit het water en voeg ze toe bij de tomaatjes.
- Roer alles goed.
- Verdeel de gnocchi over de borden.
- Garneer dit af met de basilicum en de ricotta.
- Serveren met een schaaltje versgeraspte Parmezaan.
Kan je niet genoeg krijgen van gnocchi? Daag jezelf uit, en maak zelf gnocchi!
Geef een reactie