Dit recept van Indonesië kip heeft mijn partner gekregen van haar tante. Toen ik zelf dit gerecht voor het eerst at tijdens kerst was ik meteen verkocht door de heerlijke zachte smaken. Toen ik erachter kwam dat mijn partner het recept ervan in bezit had, besloot ik het zelf eens te maken. Ik weet nog dat ik met een lijstje de toko binnenstapte en geen idee had waar ik eigenlijk naar opzoek was. Vandaar dat er een ingrediëntenlijstje bij zit, zo dat je kunt zien hoe het er uit ziet. Inmiddels maak ik dit recept zo nu en dan voor thuisafgehaald , en ik krijg wel eens reacties dat ze er geen genoeg van kunnen krijgen…. Serveer dit gerecht met rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kip drumsticks
- 1 flinke ui, gepeld en gesnipperd
- Stuk verse Laos, duimdikte
- Stuk verse gember, duimdikte
- 1 bakje Peteh bonen, verkrijgbaar bij de toko
- 1 blikje kokosmelk, met tenminste 80% kokos
- 3 blaadjes Djarum puruk
- 1 sereh stengel
- Peper, zout en sambal oelek
Bereiding
- Peper en zout de kip.
- Doe wat zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en bak de kip op hoog vuur aan.
- Voeg de ui bij de kip.
- Voeg er net zoveel water aan toe, zodat de kip half onder water is komen te staan.
- Voeg alle kruiden toe met de peteh bonen.
- Laat dit geheel voor 4 uur zachtjes trekken, met de deksel op de pan.
- Laat het geheel een nachtje in de koelkast of buiten afkoelen, zo komen de smaken nog meer tot hun recht.
- De volgende dag, begin je met het plukken van de kip. Verwijder hierbij ook het vel.
- Zet de pan op het vuur en verwarm het langzaam.
- Als alle gelei is opgelost voeg je de kokosmelk erbij en breng je het geheel op smaak met peper, zout en eventueel wat sambal.
Geef een reactie