Dit recept is er zo eentje; eenmaal gemaakt, komt hij hoogstwaarschijnlijk veel vaker op het menu! Het is makkelijk om te maken, vegetarisch en bovenal heel gezond! Smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grote zoete aardappel, geschild
- 3 rode uien, gepeld en in zessen gesneden
- 1 Spaanse peper, ontpit en in dunne ringetjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel suiker
- 125 gram zachte geitenkaas
- 1 peer, geschild en in blokjes gesneden
- 6 gedroogde vijgen, geweld en daarna gehalveerd
- Klein handje walnoten
- 1 tl zout
- Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Snijd de zoete aardappel in niet al te grote, gelijkmatige stukken.
- Voeg de aardappel, met de Spaanse peper en de ui in een ovenschaal.
- Doe de olie met de peper en zout in een kommetje en verdeel dit oven het mengsel. Zorg dat alles lekker goed onder de olie staat.
- Zet de ovenschaal voor 35 minuten in de oven.
- In de tussentijd vermeng je de balsamicoazijn met de suiker in een pannetje en verwarm je dit totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en je zult merken dat de substantie wat stroperig is geworden. Dit is de bedoeling.
- Verkruimel de geitenkaas in gelijke stukjes in een bakje.
- Zodra de aardappels gaar zijn haal je ze uit de oven, en verdeel je daar de vijgen, peer, walnoten en de geitenkaas over.
- Dresseer het geheel met de balsamicoazijn.
- Smullen!
Geef een reactie