Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Kruim

17 januari 2021 By Gertrude Reageer

Kruim

Strooi je deze kruim over je gerechten, dan krik je het gerecht op naar een hoger niveau. Kruim, zoals de naam al zegt, zorgt voor die heerlijke crunchy bite. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is oud brood, een teen knoflook en wat zout. Easy peasy!

Maak met kruim de venkelsoep of Spaghetti con la mollica nóg lekkerder!

Ingrediënten
  • Oud brood
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • Drup olie
  • Snuf zout
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Verzamel al het oude brood en breek het in kleine stukjes.
  3. Druppel, met je duim op de opening, wat olijfolie over het brood.
  4. Zet het brood voor 30 minuten in de oven.
  5. Als het uit de oven komt moet het kruim echt droog zijn, is het nog wat zacht zet je het voor 10 minuutjes terug.
  6. Maal het droge brood met een teen knoflook en een flinke snuf zout in de keukenmachine fijn.
  7. Zet een bakpan op het vuur met wat olijfolie, voeg het kruim toe en bak het onder voortdurend roeren, goudbruin.
  8. Laat het afkoelen en bewaar de kruim in een gezellige bak!   

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Zoete aardappel ovenschotel
Volgend bericht: Risotto prei met geitenkaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X