Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Basisrecept hummus

12 maart 2020 By Gertrude Reageer

Hummus ottolenghi
Ingrediënten voor 6 personen

Voorbereiding: 20 minuten maaktijd plus 8 uur wellen

  • 250 gram gedroogde kikkererwten
  • 1 theelepel baking soda (of 1 zakje van 5 gram)
  • 270 gram tahinpasta
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 tenen knoflook
  • 1 DL water zout
Bereidingswijze
  1. Was de kikkererwten een dag tevoren goed en doe ze in een grote kom. Overgiet ze met minstens tweemaal het volume aan water en laat ze een nacht wellen.
  2. Giet de volgende dag de kikkererwten af. Zet een middelgrote pan op hoog vuur en doe de uitgelekte erwten erin met de backing-soda. Bak ze al roerend circa 3 minuten.
  3. Voeg 1.5 L vers water toe en breng het aan de kook. Schep steeds het schuim en eventuele bovendrijvende vliesjes van het oppervlak af en laat de kikkererwten gaarkoken. Dat kan tussen de 20-40 minuten duren. De kikkererwten zijn gaar als ze mooi en zacht zijn, ze breken gemakkelijk tussen duim en wijsvinger zonder dat het puree is geworden.
  4. Giet de kikkererwten af. Je hebt nu zo’n 600 gram kikkererwten.
  5. Doe de kikkererwten in de kom van de keukenmachine.
  6. Maal ze tot een stevige puree en voeg terwijl de machine draait de overige ingrediënten erbij. Maal de hummus voor circa 5 minuten tot een gladde massa.
  7. Eetsmakelijk!

ps. Hummus kun je maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.

Categorie: Bijgerechten, Gertrude kookt & Bregje bakt, Sauzen, dressings & marinades, Vegetarisch, Voor bij de borrel

Vorig bericht: « Échte Italiaanse tiramisu
Volgend bericht: Moeders groentesoep »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X