Ik heb dit pesto recept inmiddels zo vaak al gemaakt dat ik het uit mijn hoofd ken. Super handig, zeker als je pas in de supermarkt besluit wat je gaat eten. En nu deel ik het met jou, want dit recept is echt een aanvulling op jouw Italiaanse gerecht.
Moeilijk om te maken? Welnee, het enige wat je moet doen is even de pijnboompitten afwegen en roosteren en de Parmezaan vooraf schaven. Voor de rest is het eigenlijk gewoon een kwestie van alle ingrediënten in een litermaat doen, en even glad staven met de staafmixer.
Combineer pesto met bijvoorbeeld: Italiaanse grissini, breekbrood of voor op een pizza!
Ingrediënten
- 1 bos verse basilicum
- 4 tenen knoflook
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1,5 DL olijfolie
- zout & peper
Bereiding
Wat ik in de intro al een beetje verklapte is dit recept niet te mislukken. Toch hierbij een kleine handleiding.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze bruin zijn gekleurd.
- Pel de tenen knoflook.
- Weeg de kaas voordat je hem gaat raspen. Dit scheelt frustratie als de weegschaal er halverwege het raspen door het lichte gewicht er mee ophoudt…
- Giet de olie in een litermaat en doe al de overige ingrediënten bij
- Pureer dit tot een gladden massa.
- Breng de pesto eventueel op smaak met peper en zout.
Geef een reactie