Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Verjaardags limoentaart

20 november 2018 By Gertrude Reageer

Verjaardags limoen taart

Dit recept kreeg ik van een vriendin waarmee ik samen werkte in een klein cafe’tje boven de boekenwinkel in Bergen op Zoom. Zij bakte deze taart altijd, en nadat ik hem proefde was zo enthousiast dat ze me het recept gaf. Het oorspronkelijke recept is met een biscuit bodem, maar zelf vind ik een Bastogne lekkerder. Tijdens mijn verjaardagfeestje zette ik deze heerlijke taart op tafel, en het zou leuk zijn dat deze op meer verjaardagen word serveert. Want er gaat niets boven een zelfgebakken taart!

Ingrediënten (voor een 26 cm vorm – 14 personen)
  • 4 eidooiers
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 85 gram roomboter, gesmolten
  • 5 limoenen, gewassen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
Bastogne koeken bodem
Zo maak je de taart
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met boter, en bekleedt het daarna met bakpapier. Yvette van boven leerde me om he bakpapier eerst goed te kreukelen, zo past het veel beter in de vorm.
  3. Laat de boter smelten in een steelpannetje. Dit heet in vaktermen geklaarde boter.
  4. Maal in een keukenmachine de Bastogne koeken fijn. Doe verkruimelde koeken in een grote mengschaal en giet daar de geklaarde boter bij. Vermeng dit en schep het over in de bekleedde ovenschaal.
  5. Bak de bodem voor zo’n 10 minuten af in de oven, haal de bodem vervolgens uit de oven, en laat hem afkoelen. Houd de oven op 180 graden.
  6. In een andere schaal vermeng je de gecondenseerde melk de geraspte schil van 3 limoenen en het sap van alle vijf.
  7. Vermeng de eidooiers een voor een door het mengsel.
  8. Verdeel het mengsel over de afkoelde bodem. Doe dit op zo’n manier dat er zo 1,5 cm van de rand zichtbaar blijft.
  9. Bak de limoentaart in zo’n 15 minuten gaar.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Voor op de feesttafel, Zoetigheden

Vorig bericht: « Bezoek kookwinkel E. Dehillerin in Parijs
Volgend bericht: Pesto »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X