Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Pesto

22 november 2018 By Gertrude Reageer

Ik heb dit pesto recept inmiddels zo vaak al gemaakt dat ik het uit mijn hoofd ken. Super handig, zeker als je pas in de supermarkt besluit wat je gaat eten. En nu deel ik het met jou, want dit recept is echt een aanvulling op jouw Italiaanse gerecht.

Moeilijk om te maken? Welnee, het enige wat je moet doen is even de pijnboompitten afwegen en roosteren en de Parmezaan vooraf schaven. Voor de rest is het eigenlijk gewoon een kwestie van alle ingrediënten in een litermaat doen, en even glad staven met de staafmixer.

Combineer pesto met bijvoorbeeld: Italiaanse grissini, breekbrood of voor op een pizza!

Pesto maken
Ingrediënten
  • 1 bos verse basilicum
  • 4 tenen knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1,5 DL olijfolie
  • zout & peper
Bereiding

Wat ik in de intro al een beetje verklapte is dit recept niet te mislukken. Toch hierbij een kleine handleiding.

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze bruin zijn gekleurd.
  2. Pel de tenen knoflook.
  3. Weeg de kaas voordat je hem gaat raspen. Dit scheelt frustratie als de weegschaal er halverwege het raspen door het lichte gewicht er mee ophoudt…
  4. Giet de olie in een litermaat en doe al de overige ingrediënten bij
  5. Pureer dit tot een gladden massa.
  6. Breng de pesto eventueel op smaak met peper en zout.
pesto recept

Categorie: Beltane (zomer), Gertrude kookt & Bregje bakt, Sauzen, dressings & marinades Tags: De Italiaanse keuken

Vorig bericht: « Verjaardags limoentaart
Volgend bericht: Taart zonder oven »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.