Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Sucade stoofje

26 september 2018 By Gertrude Reageer

Sucade stoofje

Sucade stoofje  is verre van moeilijk om te maken, heel gemakkelijk zelfs. Het enige nadeel is dat het even wat bereidingstijd kost. Daarom maak ik vaak een dubbel recept, zeker als de sucade in de aanbieding is. Alles wat overblijft vries ik dan gewoon in.

Ingrediënten
  • 1 kilo sucadelappen
  • 2 eetlepel mosterd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el ciderazijn
  • 50 gram boter
  • 1 blikje bier
  • 1/2  kippenbouillon tablet
  • 1 DL water
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • Peper en zout
Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in bokjes en doe deze in een schaal en bestrooi het met peper en zout.
  2. Voeg de mosterd toe bij het vlees en vermeng dit zodat alles is ingesmeerd.
  3. Doe de boter in een pan met dikke bodem, en braad het vlees hierin aan.
  4. Voeg de ui en appel toe bij het vlees en bak dit voor ongeveer 2 minuutjes mee.
  5. Voeg langs de rand van de pan de bier en het water toe.
  6. Voeg het bouillonblokje, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
  7. Laat dit gedurende 2,5 uur zachtjes stoven.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Pittige borrelnootjes
Volgend bericht: Scones »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X