Het is toch super tof als je tijdens een borrel je eigen notenmix kan presenteren? Dit is natuurlijk stukken lekkerder. Koop ongezouten noten en stel daarmee je eigen mix samen.
Ingrediënten
150 gram cashewnoten
150 gram macadamia’s
150 gram hazelnoten
150 gram walnoten
250 gram bruine basterdsuiker
snuf chilipoeder, hoeveelheid naar smaak
25 gram boter
de blaadjes van wat takjes tijm en/of rozemarijn
snuf zeezout
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verdeel de noten over een vel bakpapier en bak ze in ongeveer een kwartier goudbruin en knapperig, keer ze halverwege.
- Haal de noten uit de oven, maar laat de oven aan staan.
- Verwarm de suiker met 3 eetlepels water in een steelpan, schud de pan zachtjes totdat alle suiker is opgelost.
- Haal het van het vuur en roer het chilipoeder, de boter, kruiden en het zout erdoor, pas op: dit is mega heet en kan spatten!
- Roer dan de noten erdoor.
- Schep ze weer terug op de bakplaat bekleed met bakpapier. Spreid de noten goed uit zodat ze los van elkaar liggen. Bak ze nog enkele minuten in de oven tot ze goudbruin zien. Haal ze er dan uit en laat ze helemaal afkoelen.
- De noten zijn zeker een week houdbaar in een goed afsluitbare blik of trommel.
Geef een reactie