Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Scones

2 oktober 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Scones

Ik bakte deze scones afgelopen zaterdag als traktatie voor mijn visite. Scones komen oorspronkelijk uit Schotland. In Engeland eet je scones volgens traditie met clotted cream (ingedikte room van koemelk) en jam, maar lobbige geklopte slagroom is natuurlijk een prima alternatief!

Ingrediënten voor 12 scones
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram wit basterdsuiker
  • 85 gram boter, in kleine stukjes gesneden
  • 175 ml magere karnemelk
  • Slagroom en aardbeienjam voor bij het serveren

Zo maak je de scones
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een mengschaal het bakmeel met de suiker, en wrijf de boter met je vingertoppen totdat het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
  3. Maak een kuiltje in het midden, en doe daar in een keer de karnemelk in, en kneed dit tot een licht en zacht deeg.
  4. Breng het deeg over naar een met bloem bestoven aanrecht en kneed het nog even.
  5. Druk het deeg uit tot een dikte van 2,5 cm en steek met een steker rondjes uit van 5 cm.
  6. De restanten kunnen opnieuw worden gekneed, en worden uitgedrukt.
  7. Leg de scones op een bakplaat, en bak de scones in zo’n 12-15 minuten gaar.
  8. Laat de scones afkoelen op een rek, en serveer ze natuurlijk met lobbige slagroom en zelfgemaakte jam!

Categorie: Zoetigheden

Vorig bericht: « Sucade stoofje
Volgend bericht: Gestoomde couscous »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X