Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Stoofpotje van paprika en rundvlees met verse tagliatelle

10 november 2020 By Uit Bregje's keuken Reageer

Stoofpotje van paprika en rundvlees met verse tagliatelle

‘Nu het ‘s avonds steeds vroeger donker wordt, vindt Mr Igel het heerlijk om tussen zijn stapels boeken te neuzen naar herinneringen en nieuwe ideeën. Vol verwondering bladert hij door het boek van M C Escher en blijft maar naar de voorstellingen kijken. “Alsof er nooit een einde aan lijkt te komen”, verzucht Mr Igel. Vol inspiratie legt hij het opengeslagen boek in de keuken neer en begint aan zijn herfst stoofpot. Zou dat goed komen met deze combinatie?’

Bereidingstijd: 2,5 uur

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4-6 paprika’s in herfstkleuren
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 50 gram roomboter
  • 650 gram runderlapjes (van een koe die een goed leven heeft gehad)
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Peper en zout
Bereidingswijze
  1. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes.
  2. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met peper en zout.
  3. Doe de boter in een pan en bak ruim 15 minuten de ui totdat ze bruinen. Voeg daarna het vlees en bak dit mee.
  4. Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak dit mee.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit even ontzuren.
  6. Blus het geheel af met 200 ml water.
  7. Voeg de bouillontablet toe en maak deze klein met een vork.
  8. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur zacht, doe de deksel op de pan en laat het minimaal 2 uur zachtjes stoven.
  9.  Roer voor het serveren de crème fraîche toe.

Lekker met verse tagliatelle en een frisse salade!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Herfst dossier
Volgend bericht: Kerst deelbrood met noten en vruchten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X