Dit is een recept die al vele complimentjes op zijn naam heeft staan. Niet alleen de smaak is verrukkelijk, maar vooral zijn gladde uiterlijk doet je hem snel naar binnen lepelen! Ideaal voor gure, herfstachtige dagen!
Ingrediënten voor 4 personen soep
- 2 steranijs
- 1 eetlepel versgeraspte gember
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 eetlepels roomboter
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kaneel
- Snuf cayennepeper
- 1 pompoen van ca. 1 kilo, geschild en in blokjes gesneden
- 1.5 Liter water
- 1 kippenbouillon tablet
voor de garnering
- 125 gram zachte geitenkaas
- 125 crème fraîche
- 200 gram paddenstoelen mix
- Paar druppels gembersiroop
Zo maakt u de soep
- Fruit in een zware ruime pan, op niet al te hoog vuur de steranijs, de verse gember met de gesnipperde ui en een snuf zout in de roomboter.
- Roer af en toe tot de ui mooi zacht is, ongeveer vijf minuten.
- Voeg de paprikapoeder, de cayennepeper en het kaneelpoeder bij het mengsel.
- Voeg de pompoenblokjes erbij en bak ze al omscheppend even mee.
- Giet het water en het bouillonblokje erbij, roer en breng de soep op extra op smaak met peper en zout.
- Breng de soep aan de kook en laat deze voor ten minste 30 minuten zachtjes koken totdat de pompoen gaar is.
- Verwijder de steranijs (bewaar deze voor de garnering).
- Pureer de soep met een staafmixer, totdat deze geheel glad is.
Garnering:
- Roer met een vork de crème fraîche los, en brokkel de geitenkaas erdoorheen. Meng dit samen tot een glad mengsel.
- Bak op hoog vuur, met een flinke scheut olijfolie de paddenstoelen bruin.
- Breng in de tussentijd de soep aan de kook en verdeel deze over de kommen.
- Voeg voorzichtig met een lepel van de geitenkaas-crème toe aan de soep. En verdeel de paddenstoelen over de soepkommen.
- Druppel er wat gembersiroop over en garneer hem eventueel af met de bewaarde steranijs.
PS. U kunt deze soep gemakkelijk afgedekt voor twee dagen bewaren in de koelkast.
Geef een reactie