Mr Igel voelt zich niet fijn vandaag. Zijn keel doet pijn en het liefst blijft hij lekker warm onder de wol. De hele dag blijft mr Igel zacht snurkend in bed. Aan het einde van de middag wordt hij dan toch een beetje wakker omdat hij ziet dat de oven in de grote keuken aanstaat. ‘s Avonds laat wanneer de mensen in het huis eindelijk zijn gaan slapen, wipt hij zijn bed uit omdat hij toch wat trek gekregen heeft. Oei… Mr Igel ziet op het aanrecht wat cake kruimels liggen en volgt dit spoor naar de vers gebakken appelcake. “Appelcake” mompelt Mr Igel met zijn mond nog vol is het beste medicijn voor een grieperige dag.
Het recept afkomstig uit het boek van Mary Berry; 100 Sweet treats and puds
Ingrediënten
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- De schil van 1 limoen
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram roomboter
- 225 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 175 gram appel, die geschild, geboord en zijn fijngesneden
- Poedersuiker, om te bestrooien
Extra benodigdheden:
- Cake vorm
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 180 graden, en vet de cakevorm licht in met boter.
- Weeg de bloem af en vermeng dit met de limoenschil, bakpoeder, boter, suiker en eieren. Meng dit tot een glad beslag. Vouw het beslag om de fijngesneden appels.
- Schep het beslag in het ingevette bakblik en bak dan de cake voor ongeveer een 1 – 1 ¼ uur af tot hij mooi gerezen en gaar is.
- Laat de cake voor 10 minuten afkoelen in het blik, waarna je hem kan storten op een bak rek. Bepoeder de cake met poedersuiker.