Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Appel cake

16 november 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Apple cake mr.Igel

Mr Igel voelt zich niet fijn vandaag. Zijn keel doet pijn en het liefst blijft hij lekker warm onder de wol. De hele dag blijft mr Igel zacht snurkend in bed. Aan het einde van de middag wordt hij dan toch een beetje wakker omdat hij ziet dat de oven in de grote keuken aanstaat. ‘s Avonds laat wanneer de mensen in het huis eindelijk zijn gaan slapen, wipt hij zijn bed uit omdat hij toch wat trek gekregen heeft. Oei… Mr Igel ziet op het aanrecht wat cake kruimels liggen en volgt dit spoor naar de vers gebakken appelcake. “Appelcake” mompelt Mr Igel met zijn mond nog vol is het beste medicijn voor een grieperige dag.

Het recept afkomstig uit het boek van Mary Berry; 100 Sweet treats and puds

Ingrediënten
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • De schil van 1 limoen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram roomboter
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 175 gram appel, die geschild, geboord en zijn fijngesneden
  • Poedersuiker, om te bestrooien

Extra benodigdheden:

  • Cake vorm

cake met appels

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, en vet de cakevorm licht in met boter.
  2. Weeg de bloem af en vermeng dit met de limoenschil, bakpoeder, boter, suiker en eieren. Meng dit tot een glad beslag. Vouw het beslag om de fijngesneden appels.
  3. Schep het beslag in het ingevette bakblik en bak dan de cake voor ongeveer een 1 – 1 ¼ uur af tot hij mooi gerezen en gaar is.
  4. Laat de cake voor 10 minuten afkoelen in het blik, waarna je hem kan storten op een bak rek. Bepoeder de cake met poedersuiker.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Soep van pompoen met steranijs
Volgend bericht: Zuurkoolschotel met gehakt en banaan »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X