Mr Igel vertelt hoe hij het precies maakte: ‘Koop een grote bak ricotta van Galbani. Inhoud weet ik niet meer maar het was een grote pot. En ik kocht dit bij de AH maar andere winkels hebben het vast ook.. Ik bracht de ricotta op smaak met flink wat poedersuiker totdat mijn keukentje er wit van zag. Ik sneed voorzichtig met een scherp mes de chocola in hele kleine brokjes. Daarna raspte ik de schil van een sappige sinaasappel. Die groeien op Sicilië overal.. Voorzichtig schepte ik met twee lepels de ricotta in kleine grappige kopjes van oma Berta. Maar je kunt de ricotta ook even in de koelkast bewaren en steeds even door roeren. Ik vond nog wat pistachenootjes in mijn kastje en die strooide ik er fijngehakt eroverheen. Echt Siciliaans!
Ook dit recept is opgedragen aan onze oma Bertha, net zoals onderstaande recepten! De kopjes waar de ricotta in is geserveerd waren de Engelse kopjes van onze oma. Zo worden ze toch nog gebruikt, en word onze oma op een bij haar passende wijze herdacht.
Geef een reactie