Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

3 november 2021 By Uit Bregje's keuken Reageer

Mr Igel vertelt hoe hij het precies maakte: ‘Koop een grote bak ricotta van Galbani. Inhoud weet ik niet meer maar het was een grote pot. En ik kocht dit bij de AH maar andere winkels hebben het vast ook.. Ik bracht de ricotta op smaak met flink wat poedersuiker totdat mijn keukentje er wit van zag. Ik sneed voorzichtig met een scherp mes de chocola in hele kleine brokjes. Daarna raspte ik de schil van een sappige sinaasappel. Die groeien op Sicilië overal.. Voorzichtig schepte ik met twee lepels de ricotta in kleine grappige kopjes van oma Berta. Maar je kunt de ricotta ook even in de koelkast bewaren en steeds even door roeren. Ik vond nog wat pistachenootjes in mijn kastje en die strooide ik er fijngehakt eroverheen. Echt Siciliaans!

Ook dit recept is opgedragen aan onze oma Bertha, net zoals onderstaande recepten! De kopjes waar de ricotta in is geserveerd waren de Engelse kopjes van onze oma. Zo worden ze toch nog gebruikt, en word onze oma op een bij haar passende wijze herdacht.

Kleine Berta's

Kleine Berta’s

Leef langetjes

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toetjes

Vorig bericht: « Pasta alla Norma
Volgend bericht: Geitenkaas in grappa »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X