Als cadeau van Gertrude, kreeg ik het ‘Toscaans Kookboek’ met originele recepten uit een Italiaanse kookschool. Wat een inspirerend boek in woord en beeld! In dit boek vond ik het recept ‘Geitenkaas in grappa’ die ik op een crostini smeerde en later met het restantje combineerde met walnoten en honing. Echt zalig!
Tijdens onze vakantie in Piëmonte afgelopen jaar, kocht ik bij de supermarkt een fles grappa nadat ik op tv een documentaire gezien had van deze drank en ik nieuwsgierig geworden was naar de smaak. Die nieuwsgierigheid maakt mij enorm gedreven in het ontdekken van toepassingen en de beleving van een smaak. In Nederland is grappa minder bekend maar wel te koop bij een Italiaanse delicatessenzaak of gewoon bij de slijterij.
De gasten die wij op bezoek hadden, waren enorm enthousiast over dit eenvoudige recept en we dronken spontaan een klein glaasje grappa erbij om de smaak te versterken…
Ingrediënten
- Een pakje zachte geitenkaas naturel
- Een teen knoflook in dunne plakjes
- Twee eetlepels grappa (of wat meer)
- Een deciliter olijfolie
- Een halve kop grof gehakte platte peterselie
- Versgemalen zwarte peper
Bereiden
Maak de marinade door de knoflook, grappa, olijfolie, peterselie en zwarte peper te mengen. Leg in deze marinade de stukjes geitenkaas en dek af met plasticfolie en zet in de koelkast. Draai zo nu en dan om de paar uur de geitenkaas even of. Laat het mengsel zo’n 24 uur marineren maar langer kan ook!
Lekker op crostini!
Geef een reactie