Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Smeersel van gorgonzola en roomkaas

10 december 2018 By Gertrude Reageer

Smeersel van Gorgonzola met roomkaas

Dit jaar werd ik samen met mijn partner uitgenodigd om Sinter-kerst te vieren met wat vrienden. Iedereen zou wat lekkers mee nemen, zodat niet alles op een persoon terecht zou komen.

En dan kies ik stiekem natuurlijk datgene wat ik zelf heul lekker vind. En laat dat nu net blauwe schimmelkaas zijn….Helaas deel ik deze liefde niet met velen, vandaar dat ik naast de gorgonzola smeersel ook nog  eiersalade en ham-prei  salade meenam.

Ingrediënten
  • 3 Stoofperen 
  • 150 gram roomkaas
  • 50 gram mascarpone
  • 150 gram gorgonzola
  • Versgemalen zwarte peper
  • Lente ui, in dunne ringetjes gesneden
  • Stokbrood of een lekker toastje

Bereidingswijze
  1. Bereid de stoofperen volgens recept. 
  2. Meng de rijpe gorgonzola met de roomkaas en mascarpone en  voeg naar smaak zwarte peper toe. 
  3. Smeer een royale lik gorgonzola crème op elk toastje en garneer met een dikke plak gestoofde peer.
  4. Garneer dit toastje met wat fijngesneden lente uitjes en maal er een beetje zwarte peper over.
Stoofpeer gorgonzola
Voor tijdens de afwas

De volgende keer als ik deze smeersel maak, kies ik of vooreen echte goede gorgonzola variant, of probeer ik het eens de roomkaas te mengen met de mascarpone variant. Het probleempje waar ik tegenop liep was dat mijnmengel niet met de hand de mengen viel. Gelukkig bewees de pureeknijper van goede dienst te zijn. Oh ja.. en vergeet ook niet de randen er eerst van dekaas af te snijden.

Kortom, een heerlijk feestelijk smeersel die feest met zich meebrengt! 

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Voor bij de borrel

Vorig bericht: « Knoflook-aardappel puree
Volgend bericht: Glühwein met de buren »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X