‘Gelukkig blaast de vulkaan vandaag een vriendelijke rookpluim omhoog en bakt Mr Igel zijn aubergines op hoog vuur zwartgeblakerd maar gaar en precies zoals ze moeten zijn voor pizza Stromboli’.
Wat heb je nodig?
- 1 bol vers Napolitaans pizzadeeg
- Aubergine
- 1 blik pomodorini (kerstomaatjes bv van La Molisana)
- Provolone kaas
- Parmezaanse kaas
- Tomatensaus van gepelde tomaten
- Een paar blaadjes basilicum
- Mozzarella
- Olijfolie
Hoe maak je deze pizza?
Maak de aubergine schoon en snijdt hem in blokjes. Bak die in hete olijfolie zodat ze bakken en niet al te vet worden. Voeg de pomodorini toe en een snuf zout. Meng goed en laat even zo’n 10 minuten pruttelen. Laat afkoelen.
Bedek de pizzabodem met de tomatensaus van gepelde tomaten. Schep voorzichtig de aubergine over de pizza en strooi de provolone en Parmezaanse kaas over de pizza.
Leg wat blaadjes basilicum her en der op de pizza en leg op elk blaadje een stukje mozzarella zodat de basilicum niet verbrandt.
Maak de pizza af met een mooi straaltje olijfolie.
Bakken maar!
Geef een reactie