Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Pizza Stromboli

13 mei 2022 By Uit Bregje's keuken Reageer

‘Gelukkig blaast de vulkaan vandaag een vriendelijke rookpluim omhoog en bakt Mr Igel zijn aubergines op hoog vuur zwartgeblakerd maar gaar en precies zoals ze moeten zijn voor pizza Stromboli’.

Wat heb je nodig?
  • 1 bol vers Napolitaans pizzadeeg
  • Aubergine
  • 1 blik pomodorini (kerstomaatjes bv van La Molisana)
  • Provolone kaas
  • Parmezaanse kaas
  • Tomatensaus van gepelde tomaten
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Mozzarella
  • Olijfolie

Hoe maak je deze pizza?

Maak de aubergine schoon en snijdt hem in blokjes. Bak die in hete olijfolie zodat ze bakken en niet al te vet worden. Voeg de pomodorini toe en een snuf zout. Meng goed en laat even zo’n 10 minuten pruttelen. Laat afkoelen.

Bedek de pizzabodem met de tomatensaus van gepelde tomaten. Schep voorzichtig de aubergine over de pizza en strooi de provolone en Parmezaanse kaas over de pizza.

Leg wat blaadjes basilicum her en der op de pizza en leg op elk blaadje een stukje mozzarella zodat de basilicum niet verbrandt.

Maak de pizza af met een mooi straaltje olijfolie.

Bakken maar!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Een zomerse chocoladecake
Volgend bericht: Italiaanse salade met Coppa »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X