
La dolce vita! Doe het rustig aan en geniet deze zomer van chocoladecake en een glaasje gekoelde limoncello in kleurrijke keramieken glaasjes.
Geïnspireerd door het kleurrijke boek van de Zilveren Lepel Napels en de Amalfi kust.
Mr Igel vertelt hoe je deze cake kunt maken:

Torta caprese alle noci
Wat heb je nodig?
- 200 gram pure chocolade
- 8 eieren gesplitst
- 1 eetlepel citroensap
- 250 gram ongezouten roomboter
- 250 gram kristalsuiker
- 150 gram amandelmeel
- 150 gram fijngehakte amandelen en walnoten
- Poedersuiker om te serveren
Hoe bak je deze taart?
- Warm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte dus gebruik niet de heteluchtovenstand).
- Vet een ronde cakevorm (diameter zo’n 26 cm) in met roomboter en bebloem daarna de boter. Klop de overige bloem goed uit de vorm.
- Smet de chocolade voorzichtig in de magnetron of doe dit au bain-marie. Laat de gesmolten chocolade goed afkoelen en zet apart.
- Klop de 8 eiwitten met een eetlepel citroensap in zo’n 5 minuten tot een homogene massa met stijve witte pieken.
- Klop de roomboter met de suiker lichtgeel en luchtig in zo’n 2 tot 3 minuten.
- Klop in een andere kom de 8 eierdooiers met het amandelmeel, walnoten, amandelen en de afgekoelde chocolade.
- Meng (dus niet mixen) voorzichtig het eiwitmengsel bij het amandel chocolademengsel.
- Schenk dit mengsel voorzichtig in de beboterde cakevorm en bak dit in de oven voor ongeveer een uur. Kijk na zo’n 45 minuten of de cake al gaar is met een cakeprikker of satéprikker. Wanneer deze droog uit de cake komt, is de cake gaar en laat deze vervolgens afkoelen op een rooster.
- Bestrooi voor het serveren de cake met hagelwitte poeder suiker
- Heerlijk met een glaasje gekoelde limoncello 😊
- Leun achterover in het warme avondzonnetje en geniet!
Proef het echte Sicilië
Wanneer je thuis in Nederland echt niet zonder Sicilië kunt, kun je bij Jan Willem van Il Mandorlo terecht voor authentieke Siciliaanse producten.
Neem een kijkje op www.ilmandorlo.shop
