Wij aten dit afgelopen zaterdag om even warm te worden aan het einde van de middag, heerlijk! Laat de herfst maar komen!
Ingrediënten
- 3 pastinaken, geschild en in grove stukken gesneden
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
- ½ eetlepel kerrie poeder
- 1 liter water
- 1 kippenbouillon tablet
- Flinke scheut olie
- Peper & zout
- Peterselie, gehakt
Zo maak je de soep
- Fruit in een pan met dikke bodem de ui en de knoflook voor enkele minuten.
- Voeg de pastinaak en de kerriepoeder toe, en bak dit even mee.
- Mocht je een fles witte wijn open hebben staan, blus dan de pastinaken hiermee af. Dat is extra lekker, maar geheel optioneel. Heb je geen wijn in huis, blus je het voorzichtig af met het water.
- Voeg het bouillontablet toe aan het water en breng het geheel aan de kook. Laat in zo’n 20 minuten de pastinaak langzaam garen.
- Pureer met een staafmixer de soep glad. Mocht de soep te dik zijn, voeg je nog wat extra water eraan toe.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Maak de soep af met wat peterselie.