Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Feestelijk konijn

4 november 2018 By Gertrude Reageer

Feestelijk konijn

Dit recept van feestelijk konijn maakte vroeger onze moeder klaar voor het kerstdiner. De heerlijke geur die vrijkomt tijdens het stoven, brengt me gelijk weer terug naar mijn kindertijd. Een tijd vol warme herinneringen. Naast dat dit gerecht pure nostalgie met zich meedraagt, is het echt een feestelijk recept. Konijn is vaak in de maanden voor kerst al te koop bij de supermarkt. Mocht je het zien, koop het dan alvast en doe het in de diepvries. Zo ben je er zeker van dat je echt iets feestelijks op tafel hebt staan tijdens de feestdagen. En misschien krijgt de heerlijke geur bij jou ook wel een betekenis?

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 konijnenpoten
  • Peper en zout
  • Flesje donker bier
  • Scheutje azijn
  • Bloem
  • 1 grote ui, gepeld en halveert
  • 1 sjalot, gepeld en halveert
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gekneusd
  • Takje tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 gekneusde jeneverbessen
  • 100 gram spekblokjes
  • 50 gram roomboter
Zo bereid je de konijn
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Wrijf de konijnpoten in met peper en zout.
  3. Marineer het konijn voor tenminste 12 uur in het bier, azijn, sjalot, knoflook, ui, royaal tijm, laurier en de jeneverbessen.
  4. Droog de stukken af met keukenpapier en haal ze door de bloem.
  5. Bak het spek uit in de helft van de boter.
  6. Braad samen met het spek het konijn snel aan alle kanten bruin.
  7. Voeg de ongezeefde marinade toe met wat warm water en laat dit voor een uurtje sudderen.
  8. Serveer het konijn met het stoofvocht.
  9. Mmmmmm…

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten, Voor op de feesttafel

Vorig bericht: « Pastinaaksoep
Volgend bericht: Het grote Sinterklaas dossier »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X