Zelf vind ik het heel fijn om lid te zijn van de bibliotheek, al is het al om kookboeken te testen. Dit keer was eindelijk het boek Plenty van Yotam Ottolenghi beschikbaar en ben ik druk met het testen van zijn recepten. Er gaan verhalen te ronde dat hij bekend staat om zijn recepten met gevuld met veel ingrediënten, maar ik kan je geruststellen dat ik dit reuze vind meevallen! Het klopt dat hij veel kruiden en specerijen gebruikt, maar ach.. die heb ik bijna altijd op voorraad. En geheel volgens receptuur koken doe ik praktisch nooit. Zo ook niet bij deze gevulde omeletten. Ottolengi was de inspiratie, en deze omeletten mijn creatie 😉
Wij aten de omeletten als bijgerecht bij een heerlijke zomerse salade. Heer-lijk!
Ps. En de snijbiet, die kwam uit eigen moestuin!
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 aardappels, geschild en in brunoise gesneden
- 2 dl water
- 4 takken en bladeren snijbiet, fijngesneden
- Snuf saffraandraadjes
- Sap van een halve citroen
- 1 teen knoflook, gepeld
- 5 eieren
- 4 eetlepels melk
- 20 gram kruidenmix (peterselie, dille, selderij)
- Neutrale olie
- 50 gram crème fraîche
- Zout en peper
Bereiding:
Dit recept is opgebouwd uit twee elementen. De omeletten zelf en de vulling daarvan. Begin eerst met het maken van de aardappel-snijbiet vulling:
- Doe de aardappels met water en saffraan in een pan en breng dit aan de kook. Laat de aardappels 3 minuten zachtjes koken, en voeg de snijbiet en wat peper en zout toe en laat alles zo’n 10 minuutjes koken totdat de aardappels gaar zijn.
- Giet dit af en voeg de citroensap en knoflook hieraan toe.
- Breng de vulling op smaak met peper en zout, en zet dit nu even aan de kant.
- Kluts voor de omeletten de eieren met de melk.
- Voeg de kruiden, peper en zout hieraan toe.
- Bak met behulp van een soeplepel 4 flinterdunne omeletten, op dezelfde wijze zoals je ook pannenkoeken bakt.
- Vul de omeletten eerst met een laagje crème fraîche gevolgd door de aardappel/snijbiet inhoud.
Geef een reactie