Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Vissaus

24 mei 2018 By Gertrude Reageer

Nico's Vissaus

Het recept van deze vissaus heb ik gekregen van mijn inmiddels overleden chef Nico. Ik werkte jaren geleden als leerling-kok in restaurant La Grenouille en om de week wisselde ik samen met een andere leerling-kok van warme naar koude kant. De koude kant waren de voor- en nagerechten, terwijl je bij de warme kant mee hielp met alle hoofdgerechten.

Deze vissaus werd geserveerd bij visgerechten. Ondanks de saus dus echt restaurant waardig is, is hij ook eenvoudig thuis maken!

De smaak van deze saus is niet echt vissig, maar romig waardoor de saus een gerecht echt optilt, de lucht in!

Ingrediënten
  • 3 DL witte wijn
  • 3 DL water
  • 1 blokje visbouillon (échte visbouillon is natuurlijk het allerlekkerste!)
  • 6 witte peperkorrels, geplet
  • 1 laurierblad
  • 3 sjalotten, gepeld en gehalveerd
  • 25 cl kookroom
Zo maak je de saus
  1. Doe alle ingrediënten (behalve de room) in een pan en laat dit tot de helft inkoken. Deze basis heet gastrique.
  2. Zeef het gastrique in een schone pan en voeg de kookroom toe.
  3. Laat dit heel even aan de kook komen.
  4. Proeven, en eventueel op smaak brengen met peper en zout!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Sauzen, dressings & marinades

Vorig bericht: « Simple but extremely tasty apple crumble
Volgend bericht: Italiaanse tomatensoep »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X