Sinds de horeca groothandels hun deuren ook hebben geopend voor de normale consument bood dat mij afgelopen week de mogelijkheid om eens te gaan shoppen bij de Sligro.
Zulke groothandels hebben namelijk een heel ander assortiment dan de reguliere supermarkt. De producten zitten vaak in een groot verpakking en zijn daarnaast vaak wat exclusiever. En laat ik daar nu net van houden!
In mijn winkelmandje bevond zich een mega pot met gedroogde eekhoorntjesbrood. En voor degene die denken dat dit brood is? Nee beste lezer, eekhoorntjesbrood is een paddenstoel. Die in de Italiaanse keuken bekent staat als porcini.
Eekhoorntjesbrood heeft zo’n heerlijke umami-smaak dat hij met gemak deze pasta kan dragen!
En of zo’n grootverpakking paddestoelen duur is? Valt best mee. Voor de pot gedroogde eekhoorntjesbrood betaalde ik €10,00 en daar kan ik met gemak zeker 25 porties eekhoorntjesbrood pasta van maken. Valt dus reuze mee!
Ingrediënten voor 4 personen
- 25 gram boter
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen hele knoflook
- 35 gram gedroogde eekhoorntjesbrood & boleten (te koop bij de Sligro)
- 1 blikje tomaten uit blik, uitgelekt en fijngesneden
- 1 eetlepel fijngehakte verse bladpeterselie
- 350 gram maccheroni
- 1,5 DL slagroom, ongezoet
- Parmezaan
- Peper en zout
Voorbereiding
Laat het eekhoorntjesbrood voor ruim 20 minuten wellen in lauw water.
Bereidingswijze
- Giet het vocht af van de paddenstoelen. Vang het vocht op om de maccheroni in te koken.
- Verhit de boter en olie in ene pan.
- Doe er de knoflook en de paddenstoelen bij en bak ze 5 minuten; roer af en toe.
- Doe er de tomaten met zout en peper naar smaak bij, dek de pan af en laat alles ongeveer 20 minuten pruttelen.
- Haal de knoflook eruit, gooi deze weg en roer er de peterselie en slagroom door.
- Kook intussen de maccheroni in een grote pan met het welvocht en wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en roer ze door de saus.
- Rasp de Parmezaanse kaas over de maccheroni.
Geef een reactie