‘Waarom doen mensen soms moeilijk om hun kinderen gezond te laten eten? Verstop de groente gewoon in een pizza en dit probleem is opgelost, lacht Mr Igel. Ach, die pizza’s.. Ik kan bijna niet zonder. Die nacht droomt Mr Igel over zijn eigen pizzeria, de geur van houtovens, de zalige knapperige pizzabodems, de verse Italiaanse ingrediënten, de warme zon… “Il sole sul tuo piatto, la pizza”! De zon op je bord, de pizza.
Recept bij pizza calzone
- 1 portie deeg naar Napolitaans recept
- 1 grote zak verse spinazie
- 1 rode peper, doosje champignons
- Knoflook, ui en mozzarella en/of gorgonzola.
Bereidingswijze
Maak het deeg volgens het Napolitaanse recept. Champignons op hoog vuur bakken en daarna op laag vuur de ui en knoflook fruiten. Daarna de rode peper even meebakken. De spinazie laten slinken en daarna al het vocht er zoveel mogelijk uitdrukken. Dit alles goed laten afkoelen. Intussen de oven goed opstoken tot zo’n 350 graden, deeg uitrollen tot een rode vorm en aan een zijde het spinaziemengsel uitspreiden. Deeg dubbelvouwen en eventueel met wat tomatensaus besmeren maar het kan ook met wat olijfolie en wat kruiden zoals rozemarijn. Vooraan in de oven schuiven. Daar is het minder heet en krijgt de pizza de tijd om helemaal te garen.
Geef een reactie