Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Aubergine risotto

5 november 2019 By Gertrude Reageer

Ben je opzoek naar een makkelijk, smaakvol én vegetarisch gerecht is dit het ideale recept! Echte keuken skills heb je niet nodig voor dit recept. Het schijnt dat risotto’s onder de categorie moeilijk vallen, daar ben ik het geheel niet mee eens.

Wel is het zo dat risotto makkelijk aanbrandt, blijf daarom tijdens de bereiding in de buurt van de pruttelende pan. Roer meer dan normaal en voilà kookt zo een feestmaal bij elkaar!

Geloof mij, dit gerecht is het proberen meer dan waard!

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 aubergines, in plakjes in de lengte
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1.5 Liter water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tomaten in blokjes
  • Handje verse oregano
  • 350 gram risottorijst
  • 200 mozzarella, in plakjes
  • Zakje Rucola sla, grof gesneden
  • Zout en peper
Bereiding
  1. Doe de plakjes aubergine in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze in de gootsteen 30 minuten uitlekken.
  2. Spoel ze goed af, dep ze met keukenpapier droog en snijd ze klein.
  3. Verhit in een pan met zware bodem de olijfolie, doe er de teen knoflook in, bak hem in een paar minuten bruin, haal hem uit de pan en gooi hem weg.
  4. Doe de aubergines in de pan, roer er de tomaten en oregano door, zet het vuur hoog en kook het mengsel een paar minuten.
  5. Roer de rijst erdoor.
  6. Voeg het blokje bouillon toe en een soeplepel water en roer tot het vocht is opgenomen.
  7. Ga op die manier soeplepel na soeplepel door en blijf roeren tot de rijst beetgaar is geworden. Dat duurt 18 – 20 minuten.
  8. Wacht tot 5 minuten voor het einde van de kooktijd, voeg zout en peper naar smaak toe.
  9. Schep de gare rijst op en verdeel de mozzarella over de borden.
  10. Garneer af met de rucola.
  11. Bon!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Vegetarisch

Vorig bericht: « Rommelige chocoladetaart
Volgend bericht: Huzarensalade »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X