
Dit recept is een van de eerste recepten die ik als kind van mijn moeder leerde.
Ik was zo verzot op deze salade, dat op de basisschool ik deze salade maakte voor heel de klas en deze te trakteerde toen ik jarig was.
Op een dienblad had ik van die kleine aluminium kuipjes gezet en met een grote ijslepel schepte ik de salade op voor alle kinderen uit de klas. En natuurlijk had ik elk bolletje gedecoreerd met een aangelengde klodder mayo, een stukje augurk en een plakje ei.
Toen zat het koken er dus al in.. Inmiddels is dit recept vintage, maar desondanks maak ik deze klassieker nog dikwijls voor op verjaardagen. Zet er gewoon een stapel bordjes naast en laat de gasten zelf hun portie opscheppen. Gegarandeerd feest!
Jong geleerd is oud gedaan!
Ingrediënten voor 6 personen
- 600 g aardappels, geschild en gehalveerd
- 6 eieren, hardgekookt en gepeld
- 12 fijne zoetzure augurken
- 1 pot zilveruitjes
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 250 g corned beef , met een vork fijngeprakt
- 2 kleine Granny Smith appels , in kleine blokjes gesneden
- 5 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 krop sla
- 3 takjes peterselie
- Zout en peper

Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en laat ze afkoelen.
- Stamp met grof een pureestamper door de aardappels heen.
- Hak vier van de eieren in kleine stukjes en voeg deze bij de aardappels. Zelf gebruik ik hiervoor een eiersnijder.
- Snijd de helft van de pot zilveruitjes in vieren en voeg deze toe bij de aardappels.
- Snijd de helft van de augurk in kleine blokjes en voeg deze ook toe.
- Prak de corned beef met een vork enigszins rul en voeg deze toe.
- Voeg de kleingesneden appels toe en vermeng deze met een lepel bij de rest. Dit om verkleuring te voorkomen.
- Voeg net zoveel mayonaise toe zodat het een smeuïge massa is geworden.
- Breng de salade op smaak met peper, zout en een beetje tomatenketchup.
- Garneer de salade af met de overgebleven ingrediënten.
- Dek de salade af en laat deze minimaal twee uur rusten in de koelkast.