Dit glutenvrije recept is op basis van bakkoningin Nigella Lawson.
Ingrediënten
- 150 ml olijfolie
- 50 gram cacaopoeder
- 125 ml kokend water
- 2 tl vanille extract
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl Baking soda
- Snufje zout
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- Dr. Oetker Duo glazuur choco
Bereidingwijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden en beleg een ronde bakvorm van 22 – 24 cm met bakpapier.
- Zeef het cacaopoeder boven een kom en vermeng met het kokende water. Voeg het vanille extract toe, roer en zet daarna opzij.
- Neem een kleine kom en meng hierin het meel met de Baking soda en het zout.
- Doe de suiker, olijfolie en eieren in een grote kom en mix voor drie minuten tot er een lichte, romige massa ontstaat.
- Zet de mixer daarna op een lagere stand en voeg het cacao mengsel al mixende toe. Als dit goed is opgenomen kun je ook het meelmengsel toevoegen.
- Schraap met een spatel in de bakvorm en bak in max. 45 minuten gaar. De zijkanten moeten stevig zijn en het midden mag nog zachter aanvoelen.
- Laat de taart afkoelen in de vorm en maak vervolgens de zijkanten los om de taart uit de vorm te halen.
- Decoreer de taart zo rommelig mogelijk met de Dr. Oetker glazuur.
Geef een reactie