Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Appelfrutsels

5 mei 2020 By Gertrude Reageer

Wat vooraf ging

4 mei is naast dodenherdenking ook al de dag dat mijn broer jarig is. Normaal gesproken gaan we er heen, maar dit jaar door de Corona kon dat feestje niet doorgaan.

Daarom besloten Bregje en ik een eigen feestje te vieren bij ons in Bergen op Zoom. Die dag ervoor bakte ik de limoentaart die ik altijd bak als er bezoek komt, maar doordat ik de taart op de wasmachine had gezet die nog aanstond, en de taart daardoor tegen de muur aan was geslingerd zat ik met mn handen in het haar. (Wil je even lachen? Kijk dan deze Instagram-story)

Afijn, lang verhaal kort. Ik moest dus als de bliksem met een ander taartje/ koekje aankomen. Ik kon het natuurlijk niet maken om met iets kant-en-klaars uit de supermarkt aan te komen. Alhoewel? Dat vind ik vooral zelf…

Koken met opa Kees

Voor mijn werk editen en vormgeven wij de filmpjes van Koken met opa Kees, en toevallig zat ik van te week smakelijk te kijken naar zijn appel- en perenfrutsels.

Yes, Opa Kees was dé redder in nood met zijn appelfrustels.

Kees legt in onderstaande video het basis recept uit van de frutsels. En natuurlijk kun je net zoals ik deed volledig je eigen draai er aan geven.

Ps. de appelfrutsels waren ver-ruk-kelijk!! Mijn nieuwe visite favoriet!

Ingrediënten voor 6 personen
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 3 appels
  • 25 gram rozijnen
  • 3 eetlepels rum
  • 10 gram spijs
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 10 gram kristalsuiker
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Laat voor 20 minuten de rozijnen wellen in de rum.
  3. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  4. Ontdoe met een appelboor het klokhuis van de appels, schil ze en halveer ze zo dat beiden helften nog een gat hebben die je kan vullen.
  5. Haal het velletje van het bladerdeeg af, en leg daar de helft appel op.
  6. Giet de rozijnen af, en bewaar eventueel de rum.
  7. Vul de appel met een beetje spijs, en de rozijnen.
  8. Vouw de vier flapjes bladerdeeg dicht tot frutsels.
  9. Bestrijk de eidooier met een kwastje over de bovenkant.
  10. Bestrooi de bovenlaag heel dun met suiker.
  11. Bak de frutsels in zo’n 20 minuten gaar.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toetjes, Zoetigheden

Vorig bericht: « Pompoen uit de oven
Volgend bericht: Italiaanse ciabatta »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X