Vlinderdans pasta oftewel farfalle met pancetta. Dit pastagerecht is een van de pareltjes uit de grote pasta collectie. Misschien valt hij op omdat hij qua enigszins ingrediënten bescheiden is. Zelf houd ik daarvan, en vind ik dat een enorme kracht! Probeer zelf maar eens zou ik zeggen!
Dit recept van Vlinderdans pasta is afgeleid van het recept Farfalle Alla Pancetta Affumicata uit de bijbel van de Italiaanse keuken De zilveren lepel.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 pancetta, in kleine stukjes gesneden
- 1 verse chilipeper, ontpit en fijngehakt
- 1 blikje tomatenblokjes
- 200 ml slagroom
- 350 gram farfalle
- 25 gram parmezaan, versgeraspt
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit de olie in de pan, doe er de pancetta en chilipeper bij en bak alles in 5 minuten op niet te hoog vuur lichtbruin.
- Voeg de tomaten met zout en peper naar smaak toe en laat alles 25 minuten op laag vuur pruttelen.
- Roer er de room door en laat de saus in 5 minuten op laag vuur binden.
- Kook intussen de farfalle in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken, doe ze bij de saus en verhit alles nog 30 seconde al roerend.
- Bestrooi het gerecht met kaas en dien het op.
Geef een reactie